KØB AF FAST EJENDOM PÅ MALLORCA

Overvejer du at købe fast ejendom på Mallorca, har du her muligheden for at få assistance fra
dansk ejendomsmægler bosat på øen. - din garanti for tryghed gennem hele processen!

Du kan fuldstændigt vederlagsfrit bede om Mallorca Mæglerens bistand til bl. a.:

• Udsøgning af relevante ejendomme læs mere
Det kan være meget svært at overskue udbuddet af ejendomme på Mallorca, når man sidder hjemme i Danmark foran computeren og begynder at udsøge emner. Der er utrolig mange ejendomsmæglerfirmaer på øen, og søgekriterierne på Nettet er ofte inddelt i meget små områder, som de færreste kender.

Da jeg bor på øen og udelukkende koncentrerer mig om boligmarkedet på Mallorca, kan jeg holde mig opdateret med samtlige emner, der udbydes. Jeg vil ofte være med de lokale ejendomsmæglere ude og besigtige ejendommene, når de kommer til salg, så jeg har mulighed for at få et indgående kendskab til boligerne og deres beliggenheder.

Jeg vil ud fra Jeres ønsker til en bolig på Mallorca sende Jer salgsmateriale, der matcher netop Jeres behov.

• Arrangering af fremvisninger med diverse lokale ejendomsmæglere læs mere
Ligegyldigt om man er taget til Mallorca udelukkende for at finde sin drømmebolig, eller ønsker at besigtige ejendomme i forbindelse med en ferie på øen, er der ingen, der ønsker at spilde tiden på at se boliger, der ikke falder indenfor ens ønsker.

Hvis man allerede hjemmefra kan specificere sine ønsker i detaljer, kan jeg forberede et effektivt forløb, hvor der er taget højde for tidsforbrug og geografiske forhold.

Der vil typisk være flere ejendomsmæglere fra forskellige områder og firmaer involveret. Når vi sammen har fundet de ejendomme, der matcher Jeres ønsker, vil jeg sørge for al kontakt til disse firmaer.

• Deltagelse i besigtigelse og forhandlinger læs mere
Jeg vil deltage i samtlige besigtigelser, så vi sammen kan sammenligne og drøfte fordele og ulemper og ikke mindst prisniveauer for de ejendomme, vi har set.

Jeg bliver løbende orienteret om prisnedsættelser og eventuelle forhandlingspotentialer, som kan være til stor fordel for Jer i en eventuel forhandlingssituation.

Efterfølgende melder jeg tilbage til de lokale mæglere, om hvor vidt ejendommen er interessant for Jer og om I ønsker genbesigtigelser, yderligere materiale, eller om I er klar til at indgå forhandlinger.

De lokale mæglere kontakter Jer ikke direkte, så I skal ikke bruge tid på at give tilbagemeldinger til samtlige mæglere.

• Henvisning til relevante rådgivere læs mere
Når parterne er enige om vilkårene for handlen anbefaler jeg, at køber søger egen rådgivning ved advokat med indgående kendskab til de spanske forhold.

Advokaten får samtlige dokumenter til godkendelse inden underskrift og kan sikre Jer, at alle juridiske forhold i forbindelse med handlen bliver bragt i orden inden indgåelse af aftalen. Advokaten sørger endvidere for udarbejdelse af de nødvendige dokumenter og rådgiver om skatte- og arveforhold.

Med hensyn til finansiering, er der flere danske pengeinstitutter og realkreditinstitutter, der tilbyder lån i fast ejendom i Spanien. Der er imidlertid også lokale udbydere, der er interesseret i, at tilbyde danske kunder finansiering. Jeg kan henvise til disse, så man eventuelt kan kontakte dem for en indledende dialog, inden man tager ud og ser ejendommene. I forbindelse med køb skal man også oprette en konto i en lokal bank til betaling af diverse afgifter og forbrug m.v.

• Informering omkring de spanske regler mht. handelsomkostninger, NIE-numre og
selvangivelse læs mere
Når man overvejer at købe fast ejendom er det væsentligt at vide, at man skal påregne cirka 10 % af ejendommens købspris til handelsomkostninger. Dette beløb er primært afgifter til de spanske myndigheder, men inkluderer også udgiften til advokat.

Når man ønsker at købe fast ejendom i Spanien, skal man have et såkaldt NIE-nummer, som er en form for CPR nummer i Spanien. Der kan være behandlingstid på udstedelse af NIE-nummer, hvorfor man lige så godt kan søge om et nummer allerede fra det øjeblik, man har besluttet sig for, at man vil købe bolig i Spanien. NIE-nummeret kan søges på Den Spanske Ambassade i København.

Når man har købt fast ejendom i Spanien, skal man hvert år udarbejde og indsende spansk selvangivelse til myndighederne. Nogle ejerforeningers administrationsselskaber er behjælpelige med dette, alternativt kan man få assistance af lokal advokat.

• Deltagelse ved nøgleoverdragelse og notar læs mere
Ved overdragelsen af ejendommen besigtiger og gennemgår parterne ejendommen sammen inden mødet ved Notar, hvor skødet og eventuelle pantebreve bliver underskrevet, og købesummen overdrages til sælger.

Hvis man ønsker det, kan jeg deltage i disse overdragelser. Advokaten deltager altid ved denne begivenhed, og man kan vælge at afgive fuldmagt, hvis ikke man selv har mulighed for at være til stede.

• Henvisning til firmaer der tilbyder opsyn og vedligeholdelse af ejendomme læs mere
Ligegyldigt om man har valgt at udleje sin bolig eller blot selv bruger den, er det en god ide at have et lokalt firma til at holde opsyn med ejendommen.

Øen oplever i vinterhalvåret en del storme, der kan være ødelæggende. Hvis man entrerer med et firma til at holde opsyn, får man ikke blot konstateret eventuel skade med det samme, men har mulighed for, at firmaet hyrer håndværkere og arrangerer adgang til ejendommen.

Derudover kan de være behjælpelige med alle praktiske forberedelser som indkøb, rengøring osv., så ens ferie starter med det samme man ankommer.

Der findes mange seriøse udbydere af denne service, og jeg har selv gode erfaringer med firmaer, som jeg kan anbefale.

• Find mere information om bolighandel på Mallorca læs mere

 

EJENDOM I PORTALS NOUS
Mallorcamægleren
Mallorcamægleren